Winkelwagen leeg

Disclaimer

Gebruik van deze website betekent dat u notitie hebt genomen van onderstaande en dat u onderstaande accepteert.

De informatie over zeewier op deze website is bedoeld als referentie, niet als medisch naslagwerk. De informatie hier gegeven is samengesteld uit verschillende bronnen, inclusief modern medisch onderzoek, kruiden geneeskunde, voedingsrichtlijnen, natuurgeneeskunde en homeopathie. De tekst is geschreven als een informatieve handleiding en dient niet ter vervanging van dokters advies. Als je je ziek voelt of gediagnosticeerd bent met een ziekte, raadpleeg dan altijd een (holistisch) arts die bekend is met het belang van voeding bij het genezingsproces, alvorens de aanbevelingen van deze website te volgen. 

De op deze website getoonde informatie wordt met grote zorg en nauwkeurigheid samengesteld. Toch is het mogelijk dat informatie die op de site wordt gepubliceerd onvolledig en/of onjuist is. Hiervoor kan Zeewierwinkel niet verantwoordelijk worden gesteld. De informatie op de site wordt geregeld aangevuld en/of aangepast. Zeewierwinkel sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met de website en de daarin getoonde informatie. Zeewierwinkel heeft uitsluitend de doelstelling om geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden die voeding en/of voedingssupplementen en verzorgingsproducten in de meest ruime zin van het woord kunnen bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid en/of het herstel daarvan. 

Veiligheid van zeewier

Voedsel allergieën: Zeewier is in het algemeen geen bron van voedsel allergieën. Wanneer je allergisch bent voor schaaldieren en vis, betekent dit niet dat je zeewier moet mijden vanwege het jodiumgehalte. Volgens wetenschappelijke studies is het vooral de proteïne en niet het jodium in schaaldieren dat een allergische reactie veroorzaakt.

Gevoeligheid voor jodium: Als je tot de zeer kleine groep van mensen behoort die gevoelig is voor jodium, kun je het consumeren van zeewier met een hoog gehalte aan jodium, zoals de noordelijke kelp van de soort Laminaria, beter vermijden. Andere zeewieren, zoals nori, bevatten aanzienlijk minder jodium. Een te hoge inname van jodium kan schadelijk zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en personen met een schildklieraandoening.

Spijsverteringsstoornissen: Personen met een prikkelbaar darm syndroom, colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn moeten voorzichtigheid betrachten met zeewier.

Andere medische condities: Mensen met ernstig hoge bloeddruk, nier ziekten of hartfalen moeten hun arts raadplegen alvorens grotere hoeveelheden zeewier te consumeren.

Copyright

Deze site is bestemd als bron van informatie en het is niet toegestaan de site te verveelvoudigen anders dan door het downloaden en bekijken daarvan op een enkele computer, en/of het printen van een enkele hardcopy voor persoonlijk gebruik. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van Zeewierwinkel is het niet toegestaan deze site op andere wijze te verveelvoudigen, door te zenden of beschikbaar te stellen op een netwerk

Leveringsvoorwaarden