Winkelwagen is leeg

Lid van:

Keurmerk webwinkel

Geregistreerd bij:

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal.

Sea Moss (25 gr, biologisch) - Porto Muinos

Iers mos kopen? Maak je eigen Sea Moss Gel met Sea Moss van Porto Muíños.
€ 3,50 incl. BTW

Beschrijving

Sea Moss

Ook wel 'vals Iers mos' genoemd

Geschikt om gel van te maken

  • Laag in vet
  • Suikervrij
  • Vezelrijk
  • Bron van proteïne

Sea moss is een klein rood zeewier dat 92 van de 102 mineralen bevat die de mens nodig heeft. Het is goed vergelijkbaar met Iers mos. Sea Moss, ook wel 'vals Iers mos' genoemd, is gezond en lekker rauw in salades of gebakken als snack. Het wordt gebruikt in smoothies, soepen, ei-gerechten, sauzen en stoofpotten.  Sea moss bevat carrogeen en werkt als verdikkingsmiddel en stabilisator in sauzen, jams, geleien en desserts.   

Nu in composteerbare verpakking! 

Gebruik

  • Hoewel we Sea moss kennen voor het maken van onder andere pudding heeft het een groot scala aan toepassingen, waarvan de belangrijkste eigenschap het binden van vloeistof is.

  • In sauzen, jams, gelei en desserts werkt Sea Moss als verdikkingsmiddel en stabilisator.

  • Maar Sea Moss wordt ook rauw gebruikt in bijvoorbeeld salades en meegekookt in pasteien, quiches en stoofschotels. Je kunt het verwerken in cakes of (hartige) taarten als vervanging van eieren of ander bindmiddel.

  • Sea Moss gefrituurd is niet alleen lekker, maar ook als decoratie een aanvulling op je gerecht. Zelfs super gezonde snoepjes kun je maken met dit kostelijke wier. 

  • Sea Moss zit boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, en carrageen. Het werkt ontgiftend, stimuleert de stofwisseling, verlicht een zere keel en hoest, helpt tegen spijsverteringsklachten, reguleert de bloedsuiker, vermindert ontstekingen, herstelt libido, lost vastzittende slijm op, helpt tegen insectenbeten en huiduitslag.

    Vanwege het hoge aantal mineralen en antioxidanten wordt er van Sea Moss vaak een gel gemaakt om thee mee te zetten of om te gebruiken in een smoothie, shake en soep. De zelfgemaakte gel kun je enkele weken in de koelkast bewaren. Klik voor de bereidingswijze van de Sea Moss gel hierboven op de tab 'Gel maken van Sea Moss'.

Aanbevolen dosering

  •  Maximaal 4 gram gedroogde Sea Moss per persoon per dag.

Aanvullende informatie en allergenen

  • Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats.
  • Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 
  • Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en visbevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten.
  • De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Ingrediënten

  • Gedroogd zeewier: Sea Moss - Mastocarpus stellatus - van biologische oorsprong.

Herkomst

  • EU agricultuur. Sea moss wordt met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren).
  • Geproduceerd in Spanje door Porto Muíños.  

Voedingswaarden per 100 gram Sea Moss

  • Energie: 184 Kcal / 756 KJ
  • Eiwitten: 16 g
  • Koolhydraten: 3 g (waarvan suikers 0 g)
  • Vet: < 1 g (waarvan verzadigd < 0,1 g)
  • Vezels: 52 g
  • Zout: 6,5 g
  • 1 gram gedroogde Sea Moss (10 gram geweekte Sea Moss) levert ongeveer 150 µg jodium (is gelijk aan AI/Adequate Inname).
  • Maximaal 4 gram gedroogde Sea Moss /  40 gram geweekte Sea Moss per persoon per dag. 

Gel maken van Sea Moss

Gel maken van Sea Moss

  • Neem 25 gram Sea Moss (Mastocarpus)
  • Laat het 15 minuten weken. Het zet dan helemaal uit.
  • Spoel het daarna af onder de kraan.
  • Het is mooi schoon zeewier, maar toch even kijken naar harde of lelijke stukjes en haal die er uit.
  • Doe het zeewier in een pan en voeg 500 ml schoon water toe voor een lopende gel.
  • Breng het aan de kook en laat het 2 minuten goed doorkoken. Wel af en toe roeren als het om hoog komt.
    Blendeer het 1 tot 2 minuten.
  • Doe het in een afsluitbare pot en laat het afkoelen en zet het in de koelkast. Het zal dan nog iets meer indikken. Je kan het ook invriezen. Ongeveer 10 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Je kan tijdens het blenden er nog smaken aan toevoegen als bijvoorbeeld citroen- en sinasappelsap voor een extra vitaminen boost. Houd er dan wel rekening mee dat je iets minder water gebruikt. Mocht je een dikkere gel willen, gebruik dan meer zeewier of minder water. Bovenstaande verhouding maakt lekker gelly maar nog wel vloeibaar.

Tip: Je kunt ook zelf gel maken met Iers mos poeder (225 gr, biologisch) van Wild Irish Seaweed.

© 2012 - 2023 Zeewierwinkel

Geregistreerd bij:
Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole

Ontwerp en design:
Joomla website laten maken Amsterdam met Joomla 4: Websitemakerij in Amsterdam - Joomla specialist