Beschrijving
Kookboek met recepten met zeewier + informatie over zeewier
Zeewier is de nieuwste groente uit zee. Het is lekker, voedzaam en goed voor het milieu. Hiermee staan we aan het begin van een trend, want zilte groenten worden populair! Dat betoogt dit zeewier kookboek Groente uit Zee.
In Groente uit Zee lees je alles over zeewier. Met dit boek laten de makers zien dat zeewier een mooie aanvulling is voor de hedendaagse keuken en dat Plant Power een noodzakelijk en overheerlijke rol verdient in de toekomst van ons voedsel.
50 zeewier recepten
Je kunt zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten. De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algen smoothie tot feestelijke zeewier chococoladetaart.
Informatie over zeewier
Stichting Noordzeeboerderij, die zelf een proefboerderij op de Noordzee heeft voor zeewierteelt, beschrijft de wondere wereld van zeewier, de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd.
Het boek
- ISBN: 9789021560076
- Pagina's: 192
- Afmeting: 256 mm x 207 mm x 23 mm
- Gepubliceerd:13-10-2015
- Taal: Nederlands
- Uitgever: VBK Media
- Genre: Eten en drinken algemeen
- Hardcover
Achtergrond van het boek
Achtergrond van het boek
Lisette Kreischer, medeoprichter van The Dutch Weed Burger, Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij, sloegen voor dit unieke boek de handen ineen.
Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met schitterende fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.
Stichting Noordzeeboerderij werkt aan duurzame zeewierteelt op zee. Zeewier is een veelzijdig en voedzaam ‘gewas’. Het kan geteeld worden zonder gebruik van land, zoet water of meststoffen. In de toekomst ziet de stichting mogelijkheden om boven de Waddeneilanden en voor de Noord- en Zuid-Hollandse kust zeeboerderijen te ontwikkelen met geïntegreerde bedrijvigheid met zeewierteelt, visserij, schelpdierenkweek, natuurbeheer en zelfs energieproductie, liefst natuurlijk bij windmolenparken. Hiervoor heeft de stichting het Zeewierplatform opgezet. Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden worden stappen gezet om de zeewierteeltketen in Nederland tot bloei te laten komen. Het initiatief is ontwikkeld onder de paraplu van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners.