Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

Eipasta met algen (250 gr)

Eipasta met algen 250 gram | Pasta met zeewier
€ 4,45 incl. BTW

Beschrijving

Eipasta met algen met Umami-smaak

Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt Aalshof verse eipasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten. 

Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak: het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voo Omega 3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie, die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee.

Ingrediënten

  • Tarwemeel
  • Scharrelei (10 %)
  • Algen (2 %).   

Herkomst

  • Nederland

Recept eipasta met algen

Recept met eipasta met algen

Coquilles Saint-Jaques op algenpasta & kreeftensaus met kerrie

Benodigdheden:

  • 8 coquilles, 2 dl kreeftenjus, kerriepoeder, klontje boter, olijfolie, 2 sjalotjes, 0,5 dl room, 50 gram winterpostelein, 1 grote winterpeen, 200 gram droge algenpasta, 1 romanesco

Bereiding:

  • Fruit een in blokjes gesneden sjalotje aan en myoteer de kerrie in de boter. Blus af met de kreeftenjus, breng aan de kook en reduceer het geheel. Monteer de jus met wat room.
  • Kruid de coquilles met zout en peper en bak ze krokant aan beide kanten in geklaarde boter met olie.
  • Breng 2 liter groentebouillon aan de kook en kook de algenpasta al dente. Giet de algenpasta af en meng met olijfolie. 
  • Snij de winterpeen in spaghetti reepjes en blancheer.
  • Blancheer de romanesco in roosjes net aan gaar en koel terug in ijswater.
  • Verwarm de gebakken coquilles kort in een oven van 140 graden. Verwarm de romanesco roosjes en de spaghetti met gesmolten boter en verwarm de saus, niet meer koken. Maak het bord op, eerst de algenpasta met de groenten dan de coquilles met de saus en als laatste de winterpostelein.

Soortgelijke zeewierproducten

€ 4,75 incl. BTW Kelp noodels (360 g) voorraad: 12 stuks
In winkelwagen