Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

Zeewier tagliatelle (zeespaghetti, 50 gr, biologisch) - Seamore

Zeespaghetti kopen van Seamore  (Zeewier tagliatelle -  50 gram)
€ 4,95 incl. BTW

Beschrijving

Biologische zeespaghetti van Seamore

Zeewierspaghetti lijkt op tagliatelle maar is 100% wilde, biologisch zeewier (zeespaghetti) uit Ierland. Handgeplukt in een natuurlijke groei omgeving.

De wild geoogste en gedroogde zeewier tagliatelle (zeespaghetti) rehydrateert waardoor 50 gram overeenkomt met 250 gram verse zeegroenten. Dit kan worden gebruikt door pasta, groenten of iets daar tussen in. Het is niet alleen geweldig voor je smaakpapillen en gezondheid, maar ook voor de planeet.

Bereiding

  • Kook de zeespaghetti 15-20 minuten (Al dente) in ruim water óf
  • Week de zeespaghetti 20-25 minuten in heet water (minder zeebries) óf
  • Week de zeespaghetti 45 minuten in koud water (raw).
  • Giet de zeespaghetti af en I Sea Pasta van Seamore is gereed om te mengen in sauzen, soepen, salades, pasta's, omeletten, rijstgerechten, etc....

Ingrediënten

  • 100% gedroogd zeewier (Himanthalia elongata / Zeespaghetti) van biologische herkomst

Herkomst

  • Ierland

Voedingswaarden per 100 g (ongekookt)

  • Energie 747 kJ / 178,3 kcal
  • vet 2,7 g, waarvan verzadigd 0,7 g
  • Koolhydraten 28,5 g, waarvan suikers 0 g
  • Vezels 30,5 g
  • Eiwit 10,0 g
  • Zout 9,1 g
  • Kalium 5,9 g
  • Calcium 700 mg
  • Vitamine C 66 mg
  • Jodium 14,6mg
  • IJzer 2,5 mg

Aanvullende informatie / allergenen

Advies: Gebruik niet meer dan 5 a 10 gram Zeewier tagliatelle van Seamore per persoon per dag

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Recept

Recept met zeespaghetti

Voor 4 personen

Nodig:

  • 50 g zeespaghetti van Seamore
  • 1 grote komkommer (snij in de lengte door, haal het zachte midden eruit en maak smalle repen), 250 g
  • 20 g wit en/of zwart geroosterd sesamzaad
  • 15 g koriander, blaadjes van de takjes geplukt, gekneusd (dan komt de smaak vrij) en fijn gesneden
  • ½ theelepel (tl) chilivlokken

Tahindressing:

  • 1 tl honing
  • 1,5 tl rijstazijn
  • 1 eetlepel (el) Mirin (zoete kookwijn, te koop in Chinese toko, Ekoplaza, Odin)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1½ tl sojasaus (donkere of lichte; tamarinde- of shoyu mag ook, maar géén ketjap)
  • 1 el tahin
  • 1 el arachideolie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat de smaken lekker op elkaar intrekken.
Laat de zeewierspaghetti 5 minuten weken in koud water; breng de zeewier daarna in (nieuw) koud water aan de kook en laat het in 10 à 15 minuten beetgaar zachtjes doorkoken. Giet het daarna goed af.
Mix nu de zeewierspaghetti samen met de komkommer, het sesamzaad, de koriander en de dressing in een grote schaal goed door.  Bestrooi het daarna met wat chilivlokken.
Enjoy!