Winkelwagen leeg

Webwinkelkeur

Zeewierwinkel is lid van Webwinkelkeur. Meer informatie...

Skal Biocontrole

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal Biocontrole. Meer informatie...

Zeewierwinkel is geregistreerd bij Skal | Verkoop biologisch zeewierVerkoop biologisch zeewier | Europees biologisch keurmerk

Zeespaghetti (40 gr, biologisch) - Algaran

Zeespaghetti kopen (40  gr, biologisch) - Algaran zeewier
Zeespaghetti kopen (40  gr, biologisch) - Algaran zeewier zeespaghetti-voedingswaarden
€ 4,95 incl. BTW

Geen voorraad

Beschrijving

Ierse biologische zeespaghetti

Helaas is product (biologische zeespaghetti van AlgAran uit ons assortiment gegaan. Een alternatief vind je hier (I Sea Pasta van Seamore) en hier (zeespaghetti vlokken van Porto Muinos).

Zeespaghetti is gezond vanwege het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en tanine.

Jonge zeespaghetti is erg dun en kwetsbaar en lijkt veel op het Japanse zeewier Hijiki en Arame. De zeespaghetti heeft een milde smaak.

Gebruik

  • spoel de gewenste hoeveelheid zeewier met koud water
  • kook het in water met een paar druppels balsamico azijn
  • snij de strengen in kleine stukjes en voeg ze toe aan salades, soepen, sauzen en stamppotten, e.d.

Aanbevolen dosering

  • tot 5 gram per dag

Bewaren

  • Koel en droog

Ingrediënten

100% Zeewier, gedroogd (zeespaghetti/Himanthalia elongata)

Allergenen

Kan sporen van schaal en schelpdieren bevatten.

Herkomst

  • Ierland

Voedingswaardentabel

 Zeespaghetti Algaran - Voedingswaarden

Wist je dat...

Wist je dat zeespaghetti

  • Als botanische naam Himanthalia Elongata heeft en in Frankrijk Zeeboontjes wordt genoemd.
  • Groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen.
  • Door ons wordt gehaald uit Bretagne en Ierland.
  • In Nederland wel vaak op het strand te vinden is.
  • Wanneer het is aangespoeld beter niet meer gegeten kan worden.
  • Groeit op rotsen en geoogst kan worden tussen April en Juli.
  • Niet groeit in Nederland omdat wij weinig rotsen hebben.
  • Wel 2,5 meter lang kan worden.
  • Wanneer je het weekt of kookt, de hoeveelheid vermeerderd en de kleur veranderd.
  • Ruikt naar de zee en dat de geur kort versterkt wordt wanneer je het kookt.
  • Niet ruikt naar zeewier als je niet weet dat het om zeewier gaat.
  • Wanneer je het rauw eet, vrij zout/zilt is en zacht wordt in je mond.
  • Ook gefrituurd kan worden en kan worden gegeten als zoutje.
  • Leuk is om mee te decoreren en vanwege de lange slierten gebruikt kan worden door de gewone spaghetti af als bedje(nestje) voor je visje of geitenkaasje.